Amazon Sample Verbal Questions

DIRECTIONS for the question 1: In the sentence provided a part of the sentence is underlined. Beneath the sentence, four/five different ways of paraphrasing the underlined part are indicated. Choose the best alternative amongst the four/five.

Complete Test Series for Amazon
Bag your Dream Job Today Comprehensive Online TestsExtensive Bank of 250+ QuestionsAcquire Essential Domain Skills

  1. Living with compassion and contributing to others lives would helping us add happiness to our lives as
    1. will helping us
    2. will help us
    3. would helped them
    4. will helped us
    5. No correction required
    Answer: Option B
    "Will help" indicates surety whereas "would help indicates chance/may be. Hence, the correct phrase is "will help us" as it is grammatically correct.. Also 'would' is past form of 'will' and here present form is required.
  2. The easiest way for prevent stress caused by work or home pressures is to indulge in high levels of physical activity
    1. easily way to
    2. easier ways for
    3. easiest way to
    4. easier way from
    5. No correction required
    Answer: Option C
    Prevent will take "to" as preposition and not "for" Therefore 'to prevent' is correct.
DIRECTIONS for the question 3-5: Read the sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. if there is 'No Error" the answer is (E). (Ignore errors of punctuation if any.)
  1. For all of sadness, poverty and diseases (1)/ in this world(2) / every one of us(3) / possesses unlimited ways of making a positive difference(4) / No Error(5) ?
    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    Answer: Option A
    For all sadness, poverty and disease...the use of "of" is redundant
  2. Excess weight is the result of (1)/ unhealthy eating habits (2)/ which are inherent risk factors (3)/ responsible for many diseases.(4) / No Error(5)
    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    Answer: Option E
    The sentence is correct.
  3. The therapeutic benefits (1)/ at helping others(2) / have long been(3) / recognised by people.(4) / No Error(5)
    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    Answer: Option B
    "Of" helping others, instead of preposition "at" 'At' is a preposition of time and place.
DIRECTION for question 6-10: Read the given passage and answer the questions.
A new generation of scientists is not convinced that language is innate and hard-wired into our brain and they say that small, even apparently insignificant differences between languages do affect the way speakers perceive the world. 'The brain is shaped by experience,' says Dan Slobin of the University of California at Berkeley. 'Some people argue that language just changes what you attend to ', says Lera Boroditsky of the Massachusetts Institute of Technology. 'But what you attend to changes what you encode and remember'. In short, it changes how you think. (BEC Higher Cambridge University Press 2008)
  1. Choose the word which means 'Innate'
    1. Acquired
    2. Inbred
    3. Integral
    4. All of the above
    Answer: Option B
    Inbred means inherent
  2. Choose the word which means 'hard -wired'
    1. Intrinsic
    2. Extraneous
    3. Adventitious
    4. All of the above
    Answer: Option A
    Intrinsic means inborn or inherent
  3. The Mark the option which is the closest in meaning to the word Perceive.
    1. To regard as being such
    2. To become aware through the senses
    Choose the correct option:
    1. I
    2. II
    3. I and II
    4. None of the above
    Answer: Option A
    The word perceive means to form an opinion about something
  4. What is the synonym for 'Encode'
    1. Code
    2. Cipher
    3. Encipher
    4. All of the above
    Answer: Option B
    Cipher is a synonym for encode and like the word encode, cipher is used as a verb
  5. What does language change?
    1. What you encode and remember
    2. What you attend to
    3. How you think
    4. All of the above
    Answer: Option C
    It has been mentioned in the paragraph that language changes what we attend to which changes how we think. The answer therefore, is option no. C

Complete Campus Placement Training Course
Video LecturesOnline TestsE-Books & Assignments

Test Site