Commscope Reasoning Question

DIRECTIONS for questions 1 to 3: Read the given information carefully and answer the question.
Each of the six sections, U, V, W, X, Y and Z of the same class has different number of students. Only Z has more number of students than X. V has more number of students than Y but less than U. W has more number of students than both the both Y and U. The section having the third highest number of students has 39 students. Y has 24 students.
  1. If the number of students in sections W + Z is sixty-six more than the number of students in section Y, how many of students are there in section Z?
    1. 31
    2. 46
    3. 51
    4. 55
    5. 45
    Answer: Option C.
    According to statement given
    No. of students in increasing order in sections are, Y Also, Y= 24 and W= 39.
    W+Z = 66 + Y;
    Z = 66+ Y – W = 66+ 24 – 39 = 51
  2. How many students does section V possibly have?
    1. 39
    2. 43
    3. 55
    4. 31
    5. 14
    Answer:  Option D.
    We know that, Y< V < U < W; also Y=24, W=39. So it must lie between these values.
    Only option that is possible is 31.
  3. Which of the following is true regarding the number of students in section U?
    1. No other section has less students than U.
    2. X has more number of students than U.
    3. U possibly has 45 students
    4. U has more number of students than only three sections.
    5. None of these
    Answer: Option B.
    By the inequality, Y<v<u<w<x<z
    Option B is true.
    DIRECTIONS for questions 4 to 6: Read the given information carefully and answer the question.
  4. I. 15x2 + 26x + 8 = 0
    II. 25y2 + 15y + 2 = 0
    1. X < Y
    2. X > Y
    3. X > Y
    4. X < Y
    5. X = Y or no relation can be established
    Answer: Option D.
    X = -4/3, -2/5
    Y = -1/5, -2/5
    X≤Y
  5. I. 6x2 – 19x + 15 = 0
    II.5y2– 22y + 24 = 0
    1. X < Y
    2. X > Y
    3. X > Y
    4. X < Y
    5. X = Y or no relation can be established
    Answer: Option A.
    X = 1.5, 1.67
    Y = 2, 2.4
    X < Y
  6. I.4x2 – 12x + 5 = 0
    II.4y2– 8y + 3 = 0
    1. X < Y
    2. X > Y
    3. X > Y
    4. X < Y
    5. X = Y or no relation can be established
    Answer: Option E.
    X = 0.5, 2.5
    Y = 0.5, 1.5
    X = Y or no relationship.
    DIRECTIONS for questions 7 to 10: Study the following information to answer the given question.
    Eight friends, C, D, E, F, L, M, N and O are seated in a straight line, but not necessarily in the same order. Some of them are facing north while some face south.
    Only three people sit to the right of M. E sits second to the left of M.
    F sits third to the right of O. O is not an immediate neighbour of M. O does not sit at any of the extreme ends of the line.
    Both the immediate neighbours of O face south.
    D sits second to the right of N.
    As many people sit between M and D as between M and L.
    Immediate neighbours of F face opposite directions ( i.e. if one person faces north then the other person faces south and vice-versa.)
    L and F face direction opposite to C (i.e. If C faces north then both L and F face south and vice-versa.)
    Persons sitting in the extreme ends of line faces opposite directions.
  7. Which of the following is true, based on the given arrangement?
    1. D faces north.
    2. B. Only three people face south
    3. L sits at one of the extreme ends of the line
    4. O and E face the same directions
    5. None of the given options is true
    Answer: Option D.
    O and E face the opposite direction.
    DONMFELC
    SouthNorthSouthSouthSouthNorthSouthNorth
  8. How many people sit to the left of O?
    1. Three
    2. More than four
    3. One
    4. Four
    5. Two
    Answer: Option C
    DONMFELC
    SouthNorthSouthSouthSouthNorthSouthNorth
  9. Who amongst the following faces north?
    1. E
    2. M
    3. F
    4. N
    5. D
    Answer: Option A.
    DONMFELC
    SouthNorthSouthSouthSouthNorthSouthNorth
  10. Who amongst the following sits second to the left of L?
    1. O
    2. F
    3. D
    4. No one as less than two people sit to the left of L
    5. N
    Answer: Option D.
    No one as less than two people sit to the left of L
    DONMFELC
    SouthNorthSouthSouthSouthNorthSouthNorth

Complete Campus Placement Training Course
Video LecturesOnline TestsE-Books & Assignments

Test Site