Sutherland Reasoning Question

DIRECTIONS: Attempt the questions 1-3 as per best of your ability.
  1. Song is released to composer in the same way as film is related to
    1. Actor
    2. Director
    3. Producer
    4. Financier
    5. Script-writer

    Answer : Option B.
    The composer scores music for a song. In other words, he directs the song and is therefore also called music director.
  2. Jay starts from his home towards the south. After walking for 60m he turns right and goes for 40 m. he turns right again and walks for 80 m before turning left. He the walks for 30 m and reaches his school. How far is his school from his home and in which direction?
    1. 10 √ 53m; north-west
    2. 70 √ 5m; south-east
    3. 10 √ 53m; south-east
    4. 70 √ 5m; north-west
    5. None of these

    Answer : Option A.
    HP = 40 + 30 = 70 m
    SP = 80 - 60 = 20 m
    ∴ HS
    =√ HP2+SP2=10 √ 702+202=10 √ 72+22
    =10 √ 53m
  1. Anil is shorter than Bikas, who is taller than Chetan. Darshan is shorter than Chetan but taller than Eklavya. Anil is taller than Eklavya. Who among them is the shortest?
    1. Anil
    2. Darshan
    3. Eklavya
    4. Can’t say
    5. None of these

    Answer : Option C.
    A‹B…..(i) , B>C……(ii)
    D‹C….(iii), D>E……(iv)
    A>E……(v)
    Combining (i) and (v),
    We get B>A>E………(vi)
    Combining (ii), (iii) and (iv),
    we get B>C>D>E…..(vii)
    From (vi) and (vii), obviously, E is the shortest.
    DIRECTIONS for the question 4-7: These questions are based on the following information.
    A set of eight candidates A, B, C, D, E, F, G and H are being interviewed by two panels of interviewers Panel-I and Panel-II from 9.30 to 10.50 on a particular day. Each panel will spend about 10 minutes per candidate and at no time during the interview process will a panel be without any candidate. The original schedules of interviews for the eight candidates are shown in table below:

    Due to requests from candidates the interview schedule was altered for several candidates. The alterations were made in such a way that whenever a change was made the time schedule for both the panels of a particular candidate was exchanged in entirety with the time schedule of another candidate. The following alterations were made:
    • A's place was taken by G
    • A in turn was accommodated in C's place
    • C in turn was accommodated in E's place
    • E took H's place
    • H took G's place
  2. Which of the following candidates finished the interviews along with E?
    1. A
    2. C
    3. D
    4. F

    Answer : Option C.
    The new table shall be made as per the new condition given in the question. If you move as per the condition given then there is no need to change the time of B, D, & F. After changing the time for others as given in the questions the table will be like

    candidates A finished the interviews along with E at 10:20
  3. Which of the following candidates finished the interviews before C?
    1. B
    2. D
    3. All of the above
    4. None of the above

    Answer : Option D.
    The new table shall be made as per the new condition given in the question. If you move as per the condition given then there is no need to change the time of B, D, & F. After changing the time for others as given in the questions the table will be like

    As B and Dfinished the interviews after C . Hence none of the above.
  4. If G and A had to leave together, how much time did any of them has to wait?
    1. A has to wait 10 minutes.
    2. G has to wait 20 minutes.
    3. None of them has to wait.
    4. G has to wait 30 minutes.

    Answer : Option D.
    The new table shall be made as per the new condition given in the question. If you move as per the condition given then there is no need to change the time of B, D, & F. After changing the time for others as given in the questions the table will be like

    If G and A had to leave together, then G has to wait for 20 minutes.
  5. Which one of the following statements is true?
    1. G could leave even before E's first interview was over.
    2. F and H left together.
    3. D was the only candidate who could give company to E.
    4. All the statements are true.

    Answer : Option C.
    The new table shall be made as per the new condition given in the question. If you move as per the condition given then there is no need to change the time of B, D, & F. After changing the time for others as given in the questions the table will be like

    Only statement C is true as D was the only candidate who could give company to E as both leave at 10:50
    DIRECTIONS-for the question 8: In these question some of the letters are missing. The missing letters are given in the proper sequence as one of the alternatives. Find the correct choice.
  6. ab_ab_a_cab_
    1. cbca
    2. cccc
    3. ccac
    4. ccbc

    Answer : Option B.
    You have to put all the options one by one in the question and you will see the second option when filled in the blanks becomes abcabcabcabc
    DIRECTIONS-for the question 9-10: In each of the following questions a no. series is given. After the series, a no. is given below it, followed by a, b, c, d and e. You have to complete the series starting with the no. given and following the same property as in the given no. series. Then answer the questions below it.
  7. 4     6    15    49    201    1011
    15   a    b      c      d        e
    What should come in place of d?
    1. 115
    2. 465
    3. 475
    4. None of these

    Answer : Option B.
    The series is x1+2, x2+3, x3+4, x4+5.
  8. 0    1    0    9    32    825
    4    a    b    c    d     e
    What should come in place of c?
    1. 279
    2. 81
    3. 269
    4. 272
    5. None of these

    Answer : Option B.
    The series is x12 + 12, x2 - 2, x32 + 32, x4 - 4.

Complete Campus Placement Training Course
Video Lectures Online Tests E-Books & Assignments

Test Site