JP-Morgan Sample Verbal Questions

DIRECTIONS for questions 1- 5: Read the passage carefully and answer the questions given below.
The first thing the children wanted to do at the zoo was to ride the elephant. They were frightened as they climbed the ladder to take their seats on the swaying back of the huge beast. Elephants seem awkward creatures as they move along heavily, their legs covered with loose folds of tough skin and their trunk swinging from side to side in search of food or drink. An elephant has great strength in its trunk, and can drag heavy loads with ropes, but it can also use its trunk to pick up small articles such as coins or nuts from the ground.
After their ride on the elephant, the children went to see the lions and tigers. Crowds of people stood watching, protected from the cruel beasts by the strong metal bars of the cages.
From there, they went to see the monkeys. Those merry creatures were jumping about the rocks, swinging on the wires of their cages, or begging for nuts from the passers-by. If anyone annoyed them, they would scold him angrily and beat their chests with their hands.
In the end, they saw some curious creatures like the giraffe with its long neck and the camel with its short beard.
  1. Which of the following is the reaction of monkeys when they get irritated ?
    1. They jump about the rock
    2. They swing on the wire of the cage
    3. They beat their chest
    4. They beg from visitors
    Answer:  Option C.
    Refer to the line “If anyone annoyed them, they would scold him angrily and beat their chests with their hands”. Thus, the answer is option C is correct .
  2. The cages of lions are made of strong metals bars in order to
    1. Protect visitors from the lions
    2. Protect lions from other animals
    3.  Ensure the durability of the cages
    4. Enable the visitors to see the lions
    Answer: Option  A.
    “Crowds of people stood watching, protected from the cruel beasts by the strong metal bars of the cages”. Thus, option A is correct .
  3. Which of the following is the chief function of the trunk of the elephants'?
    1. Picking up small articles like coins from the ground
    2. Swaying from side to side
    3. Dragging heavy loads
    4. Eating food and drinking water
    Answer: Option  C.
    “An elephant has great strength in its trunk, and can drag heavy loads with ropes, but it can also use its trunk to pick up small articles such as coins or nuts from the ground”. Thus, option C is correct .
  4. The children were afraid of riding on the elephant as
    1. The elephant looked awkward
    2. The back of the elephant was swaying
    3. The trunk of the elephant was swing­ing
    4. The elephant was dragging heavy loads
    Answer: Option  B.
    The second sentence justifies the selection of option B is correct.
  5. Which of the following is a ferocious animal?
    1. Giraffe
    2. Elephant
    3. Monkey
    4. None of these
    Answer:  Option  D.
    Refer to the line “Crowds of people stood watching, protected from the cruel beasts by the strong metal bars of the cages”. Here, the cruel beasts are tigers and lions.
    DIRECTIONS for questions 6: Complete the sentence .
  6. Only one of the boys _________ not done the home-work given yesterday
    1. have
    2. Has
    3. can
    4. Could
    Answer: Option  B.
    We need present perfect tense. Thus, has fits in idiomatically with the singular subject.
    DIRECTIONS for questions 7- 8: : Find out the erroneous part.
  7. I was shocked to hear (a) / that his father (b) / died of an accident. (C) / No error (d)
    Answer: Option  C.
    Replace the word - an with,  in.
  8. The war of Mahabharata (a) / is the full length illustration (b) /of a righteous war. (c) /No error (d)
    Answer: Option B
    Replace “the” with a . .
    DIRECTIONS for the questions 9-10: Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below each sentence should replace the phrase printed in italics in the sentence to make it grammatically correct?
  9. Mahatma Gandhi was by far a great man of India
    1. a very great man
    2. too great a man
    3. the greatest man
    4. No improvement
    Answer: Option  C.
    Since we are comparing all the men , hence the answer is option c.
  10. No sooner had the umpire given the batsman out than the crowd rushed into the field
    1. but the people    
    2. when the crowds
    3. and the crowd     
    4. No improvement
    Answer: Option D.
    No error

Complete Campus Placement Training Course
Video Lectures Online Tests E-Books & Assignments

Test Site