Integreon Reasoning Questions

DIRECTIONS for questions 1 to 2: Study the following information carefully to answer these questions.
Ashish starts running from point P and run 10 km towards North. It takes a right turn and runs 15 km. It now runs 6 km after taking a left turn. It takes a left turn, runs 15 km. Finally it takes right turn and run 5 km. Anand stops at Ravi's house.
  1. How far is Ravi's house with respect to point P?
    1. 16 km
    2. 25 km
    3. 4 km
    4. 21 km
    5. None of these
    Answer: Option D.

    Ravi’s house is 21 km from point P.
  2. Towards which direction was the Ashish running before it stopped at Ravi's house?
    1. North
    2. East
    3. South
    4. West
    5. North - West
    Answer:  Option A.

    Ashish was running in north direction before it stopped at Ravi's house.
    DIRECTIONS for the questions 3 to 7:Study the following information to answer the given question .

    Eight friends, J, K, L, M, S, T, U and V are seated in a straight line, but not necessarily in the same order. Some are them are facing north while some face south.

    • K sits second from the end of the line. U sits third to the left of K.
    • T faces south. V sits fourth to the left of T. T is not an immediate neighbor of U. T does not sit at any of the extreme ends of the line.
    • Both the immediate neighbors of J face north. J does not sit at any of the extreme ends of the line.
    • J faces a direction opposite to that of V. (i.e. If V faces north then J faces south and vice-versa.)
    • L sits second to the left of J.
    • Immediate neighbors of K face opposite directions (i.e. if one neighbor faces north then the other faces south and vice-versa.)
    • Persons sitting at extreme ends face opposite directions (i.e. if one person faces north then the other person faces south and vice-versa.)
    • As many people sit between U and J as between U and S.
    • Immediate neighbors of U face same directions (i.e. if one neighbor faces north then the other also faces north and vice-versa).
  1. Which of the following is true based on the given arrangement?
    1. V sits at one of the extreme ends of the line
    2. L faces north
    3. None of the given options is true
    4. Only three people face north
    5. S and U face the same directions
    Answer: Option D.
    M(n) K(s) T(s) S(s) U(n) J(s) V(n) L(s)
    n = north and s = south
    Only three people face north is true option on the given arrangement.
  2. Who amongst the following faces north?
    1. L
    2. M
    3. J
    4. K
    5. S
    Answer: Option B.
    M(n) K(s) T(s) S(s) U(n) J(s) V(n) L(s)
    n = north and s = south
    From the options, M faces north.
  3. Who amongst the following sits third to the left of S?
    1. K
    2. J
    3. V
    4. L
    5. No one as less than three people sits to the left of S
    Answer: Option C.
    M(n) K(s) T(s) S(s) U(n) J(s) V(n) L(s)
    n = north and s = south
    V sits third to the left of S.
  4. How many people sit exactly between T and U?
    1. Four
    2. Three
    3. Two
    4. More than four
    5. One
    Answer: Option E.
    M(n) K(s) T(s) S(s) U(n) J(s) V(n) L(s)
    n = north and s = south
    One people sit exactly between T and U.
  5. Who among the following represent the persons sitting at extreme ends of the line?
    1. M, V
    2. M, S
    3. L, V
    4. M, L
    5. S, V
    Answer: Option D.
    M(n) K(s) T(s) S(s) U(n) J(s) V(n) L(s)
    n = north and s = south
    M, L represent the persons sitting at extreme ends of the line
    DIRECTIONS for the questions 8 to 10: Study the given information carefully to answer the given question.

    Seven boxes- R, S, T, U, V, W and X are kept one above the other, but not necessarily in the same order. Each box contains different elements- Chocolates, Accessories, Ribbons, Balloons, Keys, Pins and Nuts, but not necessarily in the same order.

    Only three boxes are kept between U and V. The ribbon box is kept immediately above U. Only one box is kept between the ribbon box and the nuts box. The nuts box is kept below the ribbon box. Only two boxes are kept between the nuts box and R. S is kept immediately below X. S is not kept immediately above V. Only two boxes are kept between X and the Balloon box. V does not contain balloons. The chocolate box is kept immediately above W. Only three boxes are kept between the chocolates box and the accessories box. W does not contain Keys.

  6. How many boxes are kept between T and the nuts box?
    1. None
    2. Two
    3. More than Three
    4. Three
    5. One
    Answer: Option E.
    V - chocolate
    W - pins
    R - balloons
    T - ribbons
    U - accessories
    X - nuts
    S – keys
    Only one Box is kept between T and Nuts box.
  7. Four of the following five are alike in a certain way and hence form a group. Which of the following does not belong to the group?
    1. X-Ribbons
    2. S-Pins
    3. R-Balloons
    4. U-Keys
    5. R-Chocolates
    Answer: Option C.
    V - chocolate
    W - pins
    R - balloons
    T - ribbons
    U - accessories
    X - nuts
    S – keys
    R – balloons does not belong to the group
  8. What is the position of S in the given stack of boxes?
    1. A. Second from the top
    2. Third from the bottom
    3. Fifth from the top
    4. Fourth from the top
    5. First from the bottom
    Answer: Option E.
    V - chocolate
    W - pins
    R - balloons
    T - ribbons
    U - accessories
    X - nuts
    S – keys
    Position of S in the given stack of boxes is First from the bottom

Complete Campus Placement Training Course
Video LecturesOnline TestsE-Books & Assignments

Test Site