Fidelity Reasoning Question

DIRECTIONS for the question 1-2: Answer the following questions as per the best of your judgment. Veena is taller than Anju but shorter than Rita. Sushma is taller than Veena and Meeta. Meeta is taller than Veena.
  1. Who among them is the tallest?
    1. Sushma
    2. Veena
    3. Anju
    4. Data inadequate
    Answer: Option D.
    According to the given conditions we get
    S > R > M > V > A or R > S > M > V > A
    So the tallest can be either R or S
  1. Who among them is the shortest?
    1. Anju
    2. Meeta
    3. Sushma
    4. Data inadequate
    Answer:  Option A.
    Clearly the shortest is A
    DIRECTIONS for the question 3-7: Read the information given below and answer the questions given below it.
    i. There is a family of 5 persons Champoo, Mimpoo, Ragoo, Himpoo and Bagdoo.
    ii. They are working as a musician, tailor, carpenter, trader and an actor.
    iii. Mimpoo, an unmarried tailor, is the daughter of Champoo.
    iv. Bagdoo, a carpenter, is the brother of Ragoo.
    v. Ragoo is the husband in the only married couple in the family.
    vi. Champoo, a actor, is the father of two sons.
    vii. The daughter-in-law of Champoo is a musician.
  2. Which of the following is a group of female members in the family?
    1. Mimpoo & Himpoo
    2. Champoo, Ragoo & Bagdoo
    3. Himpoo & Bagdoo
    4. Mimpoo & Bagdoo
    Answer: Option A.
  3. Which of the following is the married couple?
    1. Champoo & Mimpoo
    2. Champoo & Himpoo
    3. Ragoo & Himpoo
    4. Mimpoo & Himpoo
    Answer: Option C.

    Clear from the above
  4. Who is the musician in the family?.
    1. Champoo
    2. Bagdoo
    3. Ragoo
    4. Himpoo
    Answer: Option D.

    Clear from the above
  5. Who is the trader in the family ?
    1. Ragoo
    2. Bagdoo
    3. Himpoo
    4. Mimpoo
    Answer: Option A.
    Clear from the above
  6. Which of the following represents the combination of tailor and trader respectively?
    1. Mimpoo & Ragoo
    2. Ragoo & Himpoo
    3. Himpoo & Mimpoo
    4. Champoo & Bagdoo
    Answer: Option A.

    Clear from the above
  7. In a certain code language: 1. 'pod na joc' means "very bright boy"
    2. 'tam nu pod' means "the boy comes"
    3. 'nu per ton' means "keep the doll"
    4. 'joc ton su' means "very good doll"
    Which of the following means "bright" in that code language?
    1. na
    2. nu
    3. pod
    4. ton
    Answer: Option A
    Taking statement 1,2 and 4
    'pod na joc' means 'very bright boy'
    'tam nu pod' means 'the boy comes'
    'joc ton su' means 'very good doll'
    So na means bright
    DIRECTIONS for the question 9-10: Read the following information and answer the questions given below:
    Prabir starts for office every morning at 9.15 a.m. and reaches office at 9.55 a.m. On Wednesday he started five minutes later than the time he started on Friday. Three days out of five days in the week he started late, out of which Friday was one of the days.
  8. In how many days he started on time?
    1. One
    2. Two
    3. Three
    4. Four
    Answer: Option B.
    It is already stated in the question that three out of five days he started late. So two days he stated on time.
  9. At what time did he start on Wednesday?
    1. 9.20 a.m
    2. 9.25 a.m.
    3. 10.15 a.m
    4. Data inadequate
    Answer: Option D.
    Since we do not know the time at which he started on Friday , we cannot say anything about his starting time on Wednesday.

Complete Campus Placement Training Course
Video LecturesOnline TestsE-Books & Assignments

Test Site