Sony Reasoning Question

DIRECTIONS for the question 1 to 5 : Read the information given below and answer the questions that follow.

A family consists of six members M, N, O and C, B and A. N is the son of O but O is not the mother of N. M and O are a married couple. B is the brother of O. C is the daughter of M.A is the brother of M

  1. Who is the brother-in-law of O?
    1. M
    2. A
    3. B
    4. C
    5. None of these

    Answer : Option B.

    As shown above A is the brother-in-law of O. Hence option B is the answer
  2. Who is the father of N?
    1. M
    2. O
    3. A
    4. Data inadequate
    5. None of these

    Answer : Option C.

    As shown above O is the father of N. Hence option C is the answer.
  1. How many children does M have?
    1. 4
    2. 3
    3. 2
    4. 1
    5. None of these

    Answer : Option C.

    As shown above does M has 2 children. Hence option C is the answer.
  2. How many female members are there in the family?.
    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. None of these

    Answer : Option B.

    As shown above there are 2 female members in the family. Hence option B is the answer.
  3. Which is the pair of brothers?
    1. O & B
    2. N & C
    3. M & A
    4. M & A
    5. None of these

    Answer : Option A.

    As shown above O and B is the pair of brothers. Hence option A is the answer.
    DIRECTIONS for the question 6 to 10 : Answer the following questions as per the best of your judgment.
  4. In a certain code CASUAL is coded as GEWYEP. How is PEOPLE coded in that code language?
    1. SHRSOH
    2. TISTPI
    3. SIRTOI
    4. THSTPI
    5. None of these

    Answer : Option B.
    The pattern is +4 +4 and so on.
  5. In a certain code language,"rit nae som" means "orange is green", "nae to tep" means "orange and white". Which of the following represents "orange" in that code language?
    1. som
    2. nit
    3. nae
    4. ro
    5. None of these

    Answer : Option C.
    Since the common code is (nae) and the common word is (orange), so nae is the code for orange
  6. If "rose" is called "popy", "popy" is called "lily", "lily" is called "lotus" and "lotus" is called "jasmine", which of the following is the king of flowers?
    1. ROse
    2. Lotus
    3. Popy
    4. Lily
    5. Jasmine

    Answer : Option C.
    The king of flowers is Rose and Rose is called Popy.
  7. "Knowledge" is related to "Ignorance" in the same way as "intelligent" is related to
    1. Brilliant
    2. Dull
    3. Light
    4. Fast
    5. Accurate

    Answer : Option B.
    opposite
  8. PSXM is related to QRYL in the same way as BFTV is related to:
    1. AESU
    2. CEUU
    3. DHVX
    4. CSTV
    5. None of these

    Answer : Option B.
    The pattern is + 1 - 1 and so on.

Complete Campus Placement Training Course
Video LecturesOnline TestsE-Books & Assignments

Test Site