Sample Aptitude Questions of John-Deere

  1. The number missing in the series 2, 5, 10, 17, ?, 37, 50, 65 is?
    1. 27
    2. 22
    3. 25
    4. 26
    Answer: Option D
    The logic is that consecutive odd numbers starting from 3 are being added to each number. 
    2, 2 + 3, 5 + 5, 10 + 7, 17 + 9 ( = 26 ), 26 + 11, ...and so on.
  2. Which one of the following when divided by 19 gives the quotient 19 and the remainder 9?
    1. 370
    2. 331
    3. 281
    4. 368
    Answer: Option A.
    370 = 19 × 19 + 9.
  1. Ten men finish a piece of work in 10 days. How many men needed to finish the work in 1 day?
    1. 10
    2. 25
    3. 50
    4. 100
    Answer: Option D.
    10 Men can do it in 10 days 
    => 100 Men can do it in 1 days.
  2. Square root of 625 is
    1. 12
    2. 15
    3. 25
    4. 35
    Answer: Option C.
    √625 = 25.
  3. A watch hand reads 4:30. If the minute hand points East, in what direction will the hour hand point?
    1. North
    2. North-West
    3. North-East
    4. South-East
    Answer: Option C.
    It is North East.
  4. Anuj gets 3 marks for each correctly done question but loses 2 marks for each wrongly done question. He attempts 30 questions and gets 40 marks. The number of correctly attempted questions is?
    1. 20
    2. 25
    3. 15
    4. 21
    Answer: Option A.
    For every wrong answer Anuj loses 5 Marks 
    (90 – x) × 5 = 40 => x = 10
    10 wrong and 20 correct.
  5. The price of the sugar having risen by 60%, by how much per cent must a householder reduce his consumption of sugar so as not to increase his expenditure?
    1. 60%
    2. 40%
    3. 20%
    4. 75/2%
    Answer: Option D.
  6. If Tuesday falls on the fourth of the month, what day will dawn three days after the 24th?
    1. Tuesday
    2. Friday
    3. Thursday
    4. Monday
    Answer: Option D.
    04th, 11th, 18th, 25th – Tuesday 
    => 24th is Monday.
  7. A clock is started at noon. By 10 minutes past 5, the hour hand has turned through:
    1. 145 degree
    2. 150 degree
    3. 155 degree
    4. 160 degree
    Answer: Option C.
    Hour hand moves 30 degree in 1 hr
    => In 516 it moves = 31/6 * 30 = 155 degree.
  8. How many bricks, each measuring 25 cm x 11.25 cm x 6 cm, will be needed to build a wall of 8 m x 6 m x 22.5 cm?
    1. 5600
    2. 6400
    3. 7000
    4. 7200
    Answer: Option B.
    Required No. = (800 * 600 * 2.5)/(25 * 11.25 * 6) = 6400.

Complete Campus Placement Training Course
Video LecturesOnline TestsE-Books & Assignments

Test Site