Intergraph Sample Verbal Questions

NOTE: This section is not present in this company's placement process. If you still want to practice, some questions are provided below.
DIRECTIONS for the question 1: A word has been written in four different ways out of which only one is correctly spelt. Choose the correctly spelt word.
    1. Entreprenuer
    2. Entrepraneur
    3. Entrepreneur
    4. Entreapreneur
    Answer:  Option C.
    The correct spellings are – “Entrepreneur”
    DIRECTIONS for the question 2 to 3: Choose the option which best expresses the meaning of the underlined idiom/phrase in the sentence.
  1. He looks down upon his poor cousins.
    1. despises
    2. praises openly
    3. neglects
    4. cares a lot
    Answer: Option  A.
    To look down upon means to despise.
  1. Since things are progressing well, you need not do anything to rock the boat .
    1. agitate against
    2. conspire against
    3. upset the balance
    4. create difficulties
    Answer: Option  C.
    To rock the boat means to upset the balance.
    DIRECTIONS for the question 4-5: In the following questions a sentence has been broken into four parts, one of these parts has an error. Find the part which has the error.
  2. You will often find that when you take your car to Connaught Place you has a parking problem.
    1. You will often find that
    2. when you take your car
    3. to Connaught Place
    4. you has a parking problem.
    Answer: Option  D.
    The correct sentence is - "you have a parking problem." With "you" we always use have.
  3. Both teams played well but India's performance was best when compared with the West Indies.
    1. Both teams played well
    2. but India's performance
    3. was best when compared
    4. with the West Indies.
    Answer:  Option  C.
    The correct sentence is – “was better when compared” because when comparing two things we use the comparative degree.
    DIRECTIONS for the question 6 to 10: Read the passage and answer the question based on it.
    Corruption is today a world-wide phenomenon. In our own country some people in high positions have been charged for it. A corrupt person is termed immoral, dishonest and unscrupulous in his dealings.
    His disregard for honesty, righteousness and truth results in his alienation from society. He is treated with contempt. But as erosion of values leads to decadence, remedies for the social malaise remain elusive, and so no amount of contempt can eradicate corruption which is a symptom of decadence. Corruption is the most virulent when crises everywhere threaten the very existence of the society and the faith in life is shaken. It has always been there like the leech, but when the system grows weaker and the boat flounders, it gets bolder and drains its victims of the last drops of their blood. Corruption in Indian elections has always been a key issue. As corruption is also closely linked to crime and underworld activities, many laws have been promulgated and stringent rules instituted by the Election Commission. However, with corruption largely being a moral issue at the roots, law enforcing agencies have always found it hard to root out corruption through either enforcement or preventive surveillance. Now that the dates for Indian elections have finally been announced, the Election Commission and its representatives countrywide are keeping a watchful eye on the activities of parties and their candidates. The idea is to prevent unethical practices like bribery, intimidation and also a misuse of office and power. One of the main reasons of corruption in elections today is the lure of power which haunts the politicians so much that they feel no qualms of conscience in adopting any underhand method to come out successful. The Watergate Scandal in the U.S.A. is an eloquent example to testify to the fact how even the top level politicians can stoop to the lowest level in order to maintain themselves in power. Who does not remember how Adolf Hitler rode roughshod overall canons of electoral pro-priety to capture power? In India also the record of the various political parties is not clean. Corruption thrives in elections because those in the field play on the psychology of the electorate. The voters are swayed by the tall promises of the candidates to whose machinations they fall an easy prey. They are also susceptible to fall an easy prey to the adulations of the politicians due to their illiteracy. Besides, in the representative democracies today and particularly in big countries the constituencies are quite extensive obviating the possibility of corrupt practices being discovered. Anti-corruption laws are honored more in their breach than in their observance. Even the code of conduct to be observed by the parties fighting the elections becomes a dead letter in as much as it is jettisoned out of existence and thrown unscrupulously over board by the unfair politicians whose only aim is to maintain themselves in the saddle.
  4. How does corruption flourish in elections?
    1. All the politicians in the country are greedy and this greed further leads them to corruption.
    2. A sizable part of the society is corrupt
    3. There is natural connection between elections and corruption
    4. The politicians are the people who misuse the electorate psychologically
    Answer: Option  D.
    As per sentence 'Corruption thrives in elections because those in the field play on the psychology of the electorate.' option 4 is correct.
  5. Why according to the writer do the voters easily believe the clever politicians?
    1. They want to self their votes because of poverty
    2. They are uneducated and do not understand what the politicians have in their minds
    3. They are coward and surrender to the threats of physical violence
    4. They are totally indifferent to what happens on the political front
    Answer: Option  B.
    They believe them because they are not well educated. The lines “The voters are …………. to their illiteracy” answers the question.
  6. Why according to the writer, do the corrupt practices indulged in elections go unnoticed ?
    1. Because nobody is interested in finding corrupt practices
    2. The personal interests protect those who are involved in corrupt practices
    3. Because provinces are so small and the politicians take the electorate into confidence
    4. Because the provinces are so big that it becomes difficult to discover the corrupt practices
    Answer: Option D
    Its not easy to notice all the corrupt activities as the country is very big. It is clearly given in the lines “Besides, in the representative ……………. being discovered.”
  7. What happens to the anti-corruption laws ?
    1. Anti-corruption laws do not exist at all
    2. Anti-corruption laws are certainly honored but in a closed way
    3. Anti-corruption laws are honored more in their indifference than in their observance
    4. The Government does not want to enforce anti-corruption laws in the country
    Answer: Option  C.
    Option C is correct. It is given in the last lines “Anti-corruption laws……… their observance.”
  8. Why the code of conduct in elections becomes a dead letter?
    1. Because it is not observed at all, the clever politicians throw it away for their own benefit
    2. It is observed only in a very closed manner
    3. It is made in such a way that it leaves an escape for the practice of corruption in elections
    4. The governing body made to enforce the code of conduct is defective
    Answer: Option A.
    It’s a dead letter as the cunning politicians use it according to their wishes.

Complete Campus Placement Training Course
Video LecturesOnline TestsE-Books & Assignments

Test Site